Сумські депутати проголосували за вилучення ділянки в 1,5 га під незаконною автостоянкою

24.12.2019

На засіданні 24 грудня сумські депутати підтримали проект рішення «Про вилучення земельної ділянки на пр. Лушпи, 7а в Сумах для суспільних потреб та викуп розміщених на ньому об’єктів нерухомого майна».

Нагадаємо, що за затвердженим ДПТ на тому місці немає стоянки автотранспорту в тому вигляді, як вона виглядає зараз. Замість неї — дорога, бульвар, підземний паркінг. Забудовник Еспланади і ТОВ «Сенс» між собою судяться з цього питання вже давно — кілька років, і кінця цим позовів не видно. Тому правове управління запропонувало Сумській міськраді втрутитися в ситуацію і спробувати вилучити землю під суспільні потреби. Незважаючи на тривалі суперечки на сесії, все ж депутати більшістю голосів підтримали цю пропозицію.

Ухвалення рішення дасть можливість для початку переговорів. Якщо користувач землі — ТОВ «Сенс» — погодиться відмовитися від свого майна, то буде проведена його оцінка. І тоді буде визначена вартість компенсації. До слова, нерухоме майно на існуючій стоянці було зареєстроване тільки в серпні цього року… Поки орієнтовна вартість, за яку місто планує викупити навіси і адмінбудівлі, — 500 тис. грн. Саме ж ТОВ визначає вартість свого майна набагато дорожче — 26,6 млн грн. Так що тривалих переговорів у даному випадку не уникнути, а можливо і судів.

До слова: представник ТОВ просив на сесії не підтримувати це рішення.

Нагадаємо, вказана автостоянка не заплатила місту більше 16 млн грн податків.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: