Голова ОТГ на Сумщині подав у відставку

26.12.2019

Про це стало відомо під час засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із зарплати, пенсій, стипендій та інших соцвиплат.

Алла Шамрай, начальник відділу фінансово-ресурсного забезпечення обласного департаменту освіти і науки, розповіла, що на сьогодні за рахунок стабілізаційної дотації і перерозподілу коштів освітньої субвенції зарплата працівникам освіти повністю виплачена.

Про ліквідацію заборгованості в сфері медицини повідомила т. в. о. начальника обласного управління охорони здоров’я Надія Лисенко: «Майже всі медустанови області, крім Тростянецької ЦРЛ, погасили заборгованість із виплати зарплати за рахунок власних доходів і додаткової державної субвенції, яка склала в цьому році 28 млн грн. Зараз у Тростянецькій ЦРЛ медпрацівникам не виплачена зарплата в сумі 100 тис. грн, а прогнозована заборгованість по цьому ж закладу в новому році становить 2,8 млн грн ». Вона акцентувала увагу членів обласної комісії на те, що Тростянець не є більш економічно незахищеним, ніж, наприклад, Краснопілля, де заборгованість була погашена. Нестача коштів на виплату зарплати працівникам медустанов ліквідували і Конотоп, і Глухів, виділивши по 10 млн з місцевого бюджету.

Разом з тим загроза невиплати зарплати в новому році все ж існує в окремих ОТГ. Станом на 1 січня 2020 р очікується заборгованість по виплаті зарплати працівникам дошкільних, позашкільних та інших навчальних закладів Тростянецької міської ОТГ, що фінансуються за рахунок коштів місцевого бюджету в сумі 779,7 тис. грн. Це стосується і Грунської ОТГ, де по бюджетній сфері очікується заборгованість у сумі 443,5 тис. грн. Зараз чинний голова Грунської громади подав у відставку.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону

Коментарі: