У СНАУ відкривають лабораторію «Глобино»

26.12.2019

Цього року ТОВ «НВП «Глобинський свинокомплекс»» за підтримки партнерів фірми HOG SLAT Україна відкриває лабораторію для студентів у Сумському національному аграрному університеті вартістю понад 1,7 млн грн.

Про це AgroTimes повідомила заступниця директора компанії по роботі з персоналом Дарія Пархоменко.

За її словами, ідея створення лабораторії виникла тоді, коли компанія долучилася до впровадження дуальної освіти.

«Коли на «Глобинський свинокомплекс» почали приїжджати студенти для проходження практики, стало зрозуміло, що вони не знайомі з сучасним обладнанням і отримують дещо застарілі знання. Аграрна галузь розвивається настільки швидко, що вітчизняна освіта не встигає за її темпами», – зазначила Дарія Пархоменко.

Як розповів викладач Сумського НАУ Микола Повод, який курує практику студентів на «Глобинському свинокомплексі», у лабораторії, завдяки обладнанню партнера «Глобино» – компанії HOG SLAT Україна, змодельовано всі виробничі процеси – від утримання тварин, роздачі  для них кормів та  їх напування до регулювання температури та вентиляції.

Крім того, в лабораторії встановлено  мультимедійну систему яка дозволить  візуалізувати процеси, що проходять на фермах, у комбікормових цехах, куди стороннім особам через складну епізоотичну ситуацію потрапити неможливо.

Також у ній планується під час проведення занять паралельно з отриманням практичних навичок  переглядати  тематичні відео уроки, відзняті в реальному часі на виробництві з відзначенням вірних рішень і основних типових помилок при виконанні основних і допоміжних операцій.

До слова, це вже третя лабораторія, яку відкриває «Глобинський свинокомплекс» в освітніх закладах. Перша обладнується  у Маловисторопському коледжі СНАУ і обійшлася підприємству в 360 тис. грн, а лабораторія з переробки м’яса в Сумському національному аграрному університеті, на яку минулого року «Глобинський м’ясокомбінат» також передав обладнання та виділив кошти на ремонт приміщення, коштувала близько 4,5 млн грн.

agrotimes.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: