Заступника мера Сум Олександра Журбу допитали в суді

26.12.2019

Сьогодні, 26 грудня, у Ковпаківському райсуді Сум відбулося чергове засідання у справі щодо загибелі немовляти в ліфті будинку по Супруна, 32/1. Під час нього допитали заступника міського голови Сум Олександра Журбу. Прокуратура звинувачує його у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України).

Сам обвинувачений свою вину не визнає.

За його словами, він займається питанням організації роботи департаменту інфраструктури, а функції контролю за експлуатацією ліфтів у його обов’язки не входить, посадових повноважень щодо ліфтів він взагалі не має. Крім того, заступник мера зазначив, що забезпечував належну роботу ліфту, якість його ремонту було підтверджено експертними висновками, а скарг на роботу ліфту аж до дня трагедії до нього не надходило.

Потерпілий, батько немовляти, у свою чергу розповів, що мешканці під’їзду особисто ходили до заступника мера на прийом та писали колективні звернення щодо роботи ліфта вже після його ремонту. На що Олександр Журба відповів, що йому про скарги невідомо.

Наступне засідання призначили на 5 лютого.

Нагадаємо: трагедія сталася 2 січня 2019 року, коли жінка разом зі свекром і малюком у колясці піднялися ліфтом на 9-й поверх. Коли дорослі вийшли з ліфту, коляску з немовлям затисло дверима і ліфт почав опускатися донизу. Від отриманих травм дитина померла.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: