Пережила голод, війну і втрату дітей: охтирчанка відсвяткувала 100-річний ювілей

26.12.2019

Життя – як мить, і – ціла вічність. Сьогодні так може сказати рідним, близьким, знайомим жителька Охтирки Лебеденко Ганна Володимирівна, яка 24 грудня відсвяткувала свій 100-річний ювілей.

Цій жінці довелося побачити все: і війну, і голод, і перемогу, пройти через сумні і радісні хвилини життя. Господь розпорядився так, що за прожитих сто років вона побачила найцінніше – народження дітей, внуків, правнуків, які підтримують, люблять свою матір і бабусю.

У такий знаменний і, як сказала ювілярка, найкращий за життя день, її прийшли привітати і родичі, і близькі, і гості. Привітали зі 100-річчям жінку представники мерії, побажавши міцного здоров’я.

Коли позаду 100 років життя, важко описати його одним словом, бо воно – як книжка, яку гортати б і гортати, читати б і читати. Ганна Володимирівна має нелегкий життєвий шлях, була однією із десяти дітей у сім’ї. У 1932 році у роки голодомору після смерті батьків вона потрапила до інтернату для дітей сиріт, а у 1941 році була евакуйована до Бугуруслану (Башкоростан). Ганна Володимирівна також є багатодітною матір’ю, але у післявоєнні роки втрачала своїх дітей у ранньому віці. Працювала кочегаром на буровій тресту «Укрнафтогеологія», при військових частинах та згодом на Охтирській швейній фабриці. Є учасником війни. Наразі ювілярка проживає з сім’єю доньки Наталії.

Вона – одна із тих, яким Господь подарував цілу вічність. І найбільший секрет її довголіття, мабуть, лише у доброму серці, яке навіть через сотню літ не змогло зрозуміти, що таке злість і ненависть, бо за такий некороткий відрізок часу, день за днем не втомлювалося любити.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: