На Сумщині до 5 років в’язниці загрожує директорові ТОВ, який заволодів коштами під час будівництва газопроводу

27.12.2019

Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю, який під час будівництва газопроводу заволодів коштами територіальної громади.

У ході досудового розслідування, проведеного слідчими СУ ГУНП в Сумській області, встановлено, що у 2017 році очолюване вказаною особою товариство виконувало будівництво підвідного газопроводу середнього тиску до одного із сіл Краснопільського району. Після завершення будівництва керівник ТОВ вніс до офіційних документів неправдиві дані, зокрема включив витрати на роботи, які насправді були виконані ще у 2009 році іншим підприємством.

Відповідно до висновку комплексної судової будівельно-технічної та економічної експертиз вартість виконаних будівельних робіт штучно завищено на 102 тис грн. Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 366 (складання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) та ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

За скоєне директорові ТОВ загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: