Журналісти «розкусили» шахрайську схему під час пошуку роботи

27.12.2019

Незабаром свята і кожен із нас бажає порадувати своїх близьких та рідних гарними подарунками.  Білопільські журналісти вирішили зробити експеремент, як можна заробити на презенти, не полишаючи основне місце роботи.

Подавши об’яву на ОЛХ ми почали чекати. Нам пропонували стати і представниками та розповсюджувачами відомих косметичних брендів, торгівельних марок тощо. Не обійшлося також і без… шахраїв. Так, на номер, вказаний у повідомлення, прийшло смс із проханням додати номер у Вайбері, а далі наступна пропозиція:

Ви зрозуміли у чому «підвох»? Якщо ні — пояснюємо. Окрім того, що ви на власному акаунті розміщуєте продаж невідомих мотоциклів, ви також вказуєте номер телефону цього, назвімо його, замовника. Жертва шахрая вивчає ваш акаунт та рейтинг. Розуміє, що ви добропорядна людина, не один рік користуєтеся цим сайтом і вже підсвідомо починає довіряти. Тим часом шахрай ловлячи на гачок покупця надає йому картку на сплату товару. Жертва робить усе, що від неї вимагають і скидає гроші. Тоді шахрай викидує сімку, а ви залишаєтеся з головним болем та проблемами, адже тепер у вас окрім 500 грн у кишені погана репутація, можливі пояснення з поліцією, а також  занесення до списку шахраїв інтернетмережі.

Гарно підзаробили, чи не так? Тому, шановні читачі, пам’ятайте: безкоштовний сир — виключно у мишоловках. Будьте обережні, нікому не надавайте ані особистих данних, ані акаунтів у будь-яких соціальних мережах!

До речі, «пробивши» цей номер в інтернеті зрозуміли, що з такими пропозиціями звертаються до багатьох.

bilopillia.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: