У Шостці затримали серійного злочинця: обчищав магазини і квартири

27.12.2019

За належного процесуального керівництва Шосткинської місцевої прокуратури співробітниками поліції затримано 41-річного жителя м. Шостка, який скоїв низку крадіжок.

Зокрема затриманий у нічний час проникав до магазину, або ж до будинку чи квартири, звідки викрадав кошти, ювелірні прикраси та інші цінні речі. Наразі встановлено причетність чоловіка до шести подібних злочинів. Затриманому в порядку ст. 208 КПК України вже повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 185 (таємне викрадення чужого майна, поєднане з проникненням у житло та приміщення) та ч. 2 ст. 15/ч. 1 ст. 162 (закінчений замах на незаконне проникнення до житла) КК України.

Водночас, чоловік не вперше потрапляє в поле зору правоохоронців. Саме його затримували в серпні 2018 року за вимагання 10 тис доларів США від підприємця (ч. 2 ст. 189 КК України). Тоді чоловікові було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. На даний час триває судовий розгляд вказаної справи, однак з грудня 2018 року за рішенням суду на той час вже обвинуваченого було звільнено під заставу в розмірі 176 тис грн.

За вимагання чоловікові загрожує до 7 років позбавлення волі, санкція статті за крадіжки передбачає покарання у вигляді 6 років за гратами.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: