З подарунками і щирим серцем: до Сумського обласного будинку дитини напередодні новорічних свят завітали депутати-опозиціонери

29.12.2019

«Ми, дорослі, маємо зробити так, аби дитячі мрії збувалися. Тож напередодні найчарівнішого свята – Нового року, ми завітали до обласного будинку дитини, щоб подарувати маленьким вихованцям подарунки і частинку свого серця», — розповів голова Сумського обласного осередку ПП ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА — ЗА ЖИТТЯ, депутат обласної ради Олександр Стрельченко.

Разом із колегою по партії та депутатському корпусу Миколою Войтенком він приїхав до будинку дитини, аби на власні очі переконатися, в яких умовах виховуються діти та яка допомога необхідна закладу. Опозиціонери опікуються установою вже декілька років поспіль. Завдячуючи їх ініціативам на заміну старих вікон спрямовано понад мільйон гривень. Нині тривають роботи  із облаштування пандуса та вхідної групи будівлі. За словами Миколи Войтенка на ці цілі пішло понад 300 тисяч грн. «Ми опікуємося дитячим закладом і надалі  будемо сприяти йому, щоб тут була і пожежна сигналізація, комфортні умови для дітей, якомога наближені до домашніх».

В обласному будинку дитини від народження до шести років виховується 72 дитини. Найменшому хлопчику Андрійку лише 10 діб. З малечею працюють спеціалісти: психологи, дефектологи, масажисти, фахівці ЛФК. У багатьох дітей виявляють психічні розлади, 20 малюків з обмеженими фізичними можливостями потребують паліативної допомоги й оперативного втручання. Головна проблема, говорить директор Сумського обласного спеціалізованого будинку дитини Галина Литвиненко, – дороговартісне обстеження.

«На сьогодні велика кількість дітей має проблеми генетичного характеру, а, на жаль, всі ці обстеження не безкоштовні, — каже Галина Литвиненко. — Також заклад потребує капітального ремонту, бо будівля не знала реконструкції з 1980 року».

Керівник закладу подякувала обласним обранцям, що вони посприяли у ремонті групи під паліативну кімнату на вимогу національної служби охорони здоров’я. За кошти обласного бюджету було закуплено обладнання для цієї кімнати на суму 250 тисяч грн. В минулому році – автомобіль для перевезення дітей на оперативні лікування.

Депутати переконують: і у новому році продовжать опікуватися вихованцями будинку дитини. «Команда ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ ставить одним із пріоритетів підтримку дітей і дитячих закладів, — говорить Олександр Стрельченко. — Ми оглянули приміщення, в яких перебувають діти, раді були побачити, що під керівництвом директора закладу Галини Литвиненко, малеча оточена турботою та увагою. Зі свого боку обіцяємо, що зробимо все для того, аби діти росли в закладі у гарних умовах і здоровими. Наступного року ми плануємо збільшити фінансування на будинок дитини і вже на засіданні бюджетної комісії додатково проголосували і виділили 5 млн грн, аби будинок дитини працював і надалі в гарних умовах».

Впродовж свята гості підтримували юних артистів оплесками. По завершенню – всім солодкі подарунки. Обласні обранці побажали малюкам найголовнішого, аби кожен з них у наступному році знайшов свою люблячу родину.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: