Майстер з Сумщини робить обладнання для чемпіонів світу з біатлону

31.12.2019

Юрій Татарінов – роменський майстер. Він виготовляє спортивне обладнання для чемпіонів світу та національних збірних. Свої перші вироби — ремені для змагань з біатлону — пошив,коли навчався у районній спортивній школі. Тоді ремені виготовляв для себе та друзів. Спочатку перероблював на більш зручні. передає Суспільне.

Спортивний ремень повинен тримати форму та мати тверду основу — тоді він легко та швидко вдягається, каже колишній спортсмен. У своїй власній майстерні Юрій показуєготові ремені сучасного зразка. Там же в нього зберігаються заготівки та обладнання.

«Ліпучка прошивається,все інше. Перше, що я навчився – це на машинці шити», — каже майстер.

Зараз партію ременів чоловік може виготовити за добу: на пластикову тверду основу нашиває м’який матеріал, спеціальну тканину, кріпить металеві деталі.

За весь час майстер створив більше тисячі ременів. Каже – такий виріб має служити мінімум два спортивних сезони. У світі, говорить Юрій Татарінов, подібні шиють крім нього ще два майстри.

«Якщо брати світовий рівень, то це німці, норвежці і я. Зараз на кожній гонці один- два ременя заїжджають у призи», — говорить Юрій.

Мартен Фуркат – це французький біатлоніст, крім нього у Юрія Татарінова також купують ремені олімпійські чемпіони норвежець Тар’єй Бьо, італійський біатлоніст Лукас Хофер, інші. Серед українців у числі клієнтів роменського майстра Віта та Валя Семеренки, Олена Підгрушна, Дмитро Підручний. За словами Олександра Біланенка, тренера збірної команди України з біатлону, якісний ремень дає додатковий стимул для спортсмена

«Фактично вся національна команда України укомплектована його ременями. Дуже зручно. М’які, цупкі, особливо це стосується кріплень. Не менше 200-250 євро сума одного переносно ременя», — додає спортсмен.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: