Жителі Сумщини можуть знайти свою трудову книжку онлайн

02.01.2020

У Пенсійному фонді України запроваджено новий онлайн сервіс – «Електронна трудова книжка», де відображається інформація про всі трудові відносини працівника за даними звітних відомостей роботодавця та інформація про сплачені страхові внески, починаючи з 1998 року.

Пенсійний фонд України створив новий сервіс на веб-порталі електронних послуг, що дозволяє громадянам переглядати та перевіряти власні відомості про трудову діяльність. Для того, щоб скористатися послугою, слід зареєструватися на веб-порталі Фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Для громадян – це зручний сервіс, який дозволяє дізнаватись детальну інформацію про свою трудову діяльність, а також про сплачені страхові внески. У разі втрати паперової трудової книжки не потрібно буде витрачати час на відновлення даних, адже вони збережені в електронному форматі.

Застраховані особи та роботодавці також зможуть надавати інформацію про трудову діяльність до 1998 року у вигляді сканованих копій передбачених законодавством документів, засвідчених кваліфікованим електронним підписом. Наразі Пенсійний фонд України розробляє відповідний порядок.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: