Як шахраї обманюють жителів Сумщини на відомому сайті

03.01.2020

На свята кожен із нас бажає порадувати своїх близьких та рідних гарними подарунками, і грошей у цьому випадку багато не буває. Журналісти bilopillia.city вирішили зробити експеремент, як можно заробити, не полишаючи основне місце роботи.

Подавши об’яву на ОЛХ, почали чекати. Пропонували стати представниками та розповсюджувачами відомих косметичних брендів, торгівельних марок тощо. Не обійшлося і без шахраїв. Так, на номер, вказаний у повідомленні, прийшло смс із проханням додати номер у Вайбері, а далі наступна пропозиція:

Ви зрозуміли у чому «підвох»? Якщо ні — пояснюємо. Окрім того, що ви на власному акаунті розміщуєте продаж невідомих мотоциклів, ви також вказуєте номер телефону цього, назвімо його, замовника. Жертва шахрая вивчає ваш акаунт та рейтинг. Розуміє, що ви добропорядна людина, не один рік користуєтеся цим сайтом і вже підсвідомо починає довіряти. Тим часом шахрай, ловлячи на гачок покупця, надає йому картку на сплату товару. Жертва робить усе, що від неї вимагають, і скидає гроші. Тоді шахрай викидує сімку, а ви залишаєтеся з головним болем та проблемами, адже тепер у вас, окрім 500 грн у кишені, — погана репутація, можливі пояснення з поліцією, а також занесення до списку шахраїв інтернет-мережі.

Тому, шановні читачі, пам’ятайте: безкоштовний сир — зазвичай у мишоловках. Будьте обережні, нікому не надавайте ані особистих даних, ані акаунтів у будь-яких соціальних мережах.

До речі, «пробивши» цей номер в інтернеті, стало зрозуміло, що з такими пропозиціями звертаються до багатьох.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: