На Сумщині ремонтуватимуть «проблемні» будинки, які чиновники купили за мільйони для двох ДБСТ

04.01.2020

Два будинки, які придбали для двох дитячих будинків сімейного типу в Сумському районі, відремонтують. Їх купили за кошти з державного бюджету протягом двох останніх років.

Родина Іванових-Лістунових 20 листопада переїхала до Северинівки з Косівщини. Там вони залишили будинок, у якому прожили менше 8 місяців. Його визнали аварійним. Купили житло за державні кошти, вартувало воно понад 2,5 мільйона гривень. У Северинівці родина мешкала раніше. Зараз ділить 80 квадратних метрів із сім’єю старшої доньки. Разом це – 11 людей. «На сьогодні є три спальні у нас, ну і, як вітальня. Хлопці сплять учотирьох, в одній кімнаті. В іншій спальні спить донька з чоловіком, і з дитиною. У іншій кімнаті сплять ще дві дівчинки», — каже мати-вихователька Ольга Лістунова.

Родина Лінніків переїхала у двоповерховий будинок з Конотопа у село Сад у січні минулого року. Мати-вихователька Вікторія говорить: після переїзду родина помітила грибок у підвалі, тріщини у стелях та отримала платіжку з боргом за комунальні послуги на суму 15 тисяч гривень на ім’я колишнього власника. За її словами, будинок – холодний. Наразі тут виконали частковий ремонт. Витратили 303 тисячі гривень, розповідає тимчасово виконуючий обовязки голови райдержадміністрації Едуард Кучменко. За його словами, планують облаштовувати димохід для твердопаливного котла.

Для сім’ї Іванових-Лістунових придбають нове житло. Те, яке їм купили у Косівщині, законсервували та планують відремонтувати.

З серпня ж купівлю обох будинків перевіряє прокуратура. Нині триває експертиза, яка визначить, чи дійно вони вартували заплачених коштів, та чи мали право посадовці придбавати їх у такому стані, говорить заступник керівника місцевої прокуратури Сумської області Володимир Шилов.

У державному бюджеті на 2020 рік на придбання та реконструкцію житла для дитбудинків сімейного типу на Сумську область передбачено 29 мільйонів гривень, сказав Едуард Кучменко.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: