Сумчани отримають захист від колекторів?

08.01.2020

ВР прийняла в першому читанні законопроект «Про захист прав і законних інтересів боржників при здійсненні колекторської діяльності» (№ 2133).

Цей документ повинен перевести відносини між боржниками і колекторами в цивілізоване русло. Фахівці стверджують, що в проекті закону дійсно є багато позитивних моментів. «Основною позитивною» родзинкою законопроекту є введення в чинне законодавство поняття «колекторська діяльність», яке було відсутнє взагалі, і визначення колекторської діяльності як ліцензійної. Саме ці аспекти дають підстави сподіватися на отримання захисту від наявного сьогодні свавілля колекторів, які діють «поза законом».

Однак говорити про законопроект як про панацею у врегулюванні колекторської діяльності все ж рано. Сам по собі він точно не врегулює справи. Адже він, по-перше, не визначає ліцензійні умови, яким повинен відповідати колектор, а по-друге — не визначає конкретний орган контролю, який буде перевіряти і притягати до відповідальності порушників закону, і порядок його роботи.

segodnya.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: