У Сумах підприємство через суд стягнуло з КП 1,3 млн грн

09.01.2020

До суду із  позовом звернулось ТОВ «Діаліз Медик»  до відповідача КП Сумської обласної ради «Суми-Фарм» про стягнення 1,7 млн  грн основного боргу та штрафних санкцій.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав у повному обсязі.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представників сторін, суд встановив: між підприємствами було укладено договір поставки. Позивач  зобов’язувався  протягом терміну дії договору передати у власність відповідача лікарські засоби, а відповідач — прийняти та оплатити замовлений товар.

Позивач  здійснив на користь відповідача 15 поставок товару, що підтверджені видатковими накладними, але відповідач не здійснив в повному обсязі та своєчасно оплату товару.

Враховуючи те, що відповідачем не подано доказів сплати основного боргу в розмірі  865  тис. грн або обґрунтованих заперечень, судом визнано суму основного боргу такою, що підлягає стягненню.

В той же час, в письмовому відзиві відповідач просив суд зменшити розмір пені та штрафу на 50%, обґрунтовуючи своє клопотання майновим станом відповідача, який є комунальним підприємством Сумської обласної ради, має збитки по результатам діяльності за останні 5 років, а стягнення з відповідача всієї суми неустойки призведе до фінансової неможливості їх виплати, а в подальшому і до ліквідації підприємства відповідача в цілому.

Врахувавши часткову сплату заборгованості, що була сплачена під час розгляду справи, суд вирішив позов задовольнити частково. Стягнуто з Комунального підприємства Сумської обласної ради «Суми-Фарм» на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Діаліз Медик» 865  тис. грн — основного боргу, 29 тис. грн — пені, 393  тис. грн — штрафу, 5 тис. грн — 3% річних, 26  тис. грн — витрат по сплаті судового збору.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: