Школяра з Шостки, у якого виявили гострий лейкоз, перевели на лікування до Києва

09.01.2020

Новорічні свята 2020 принесли в шосткинську родину Литвинових страшну новину. На гострий лейкоз захворів 17-річний син Ілля. Він призер шкільних учнівських олімпіад, спортсмен. В діагноз ніхто не вірив до останнього. А далі почались пошуки донорів, адже хлопцю терміново була потрібна плазма крові. На заклик відгукнулись не тільки шосткинці, а й мешканці багатьох інших міст України.

Зараз у пункті здачі крові по вулиці Знам’янській в Шостці черги небайдужих містян. Переважно це молоді люди. Долучились батьки учнів ШЗШ №11, вчителі, колишні випускники, навіть ті учні, які зараз перебувають за кордоном. Багато з шосткинців стали донором вперше. Серед таких Ольга Корнієнко.

«Про історію Іллі Литвинова я дізналася із соцмереж. До цього ніколи здавала кров, а зараз вирішила, що так я можу допомогти цій людині. Мої знайомі з тренажерного залу також приходили здавати кров для цього

юнака», — зазначила вона.

 За інформацією Ірини Нікітіної, завідувачки Шосткинським відділом Сумського обласного центру служби крові, плазма тих хто здає кров зараз Іллі не піде, бо ще пів року проходитиме карантин. «Замість вашої йому видадуть плазму перевірених донорів із Сум, які здають її тривалий час», —

пояснила лікар.

Наразі Ілля знаходиться в «Охмадиті». 9 січня його стан ще тяжкий, але вже стабільний. Хлопця перевели з реанімації в звичайну палату, готують до хіміотерапії. На момент перебування його в Києві безкоштовно отримати плазму хлопець може тільки від донорів зі столиці. Плазма, яку зібрали у Шостці, безкоштовно дістанеться юнаку після переведення його на подальше лікування до Сум. Зараз родина дуже потребує фінансової підтримки. Адже одна крапельниця для Іллі коштує 20 тисяч гривень. Номер картки, на яку можна перераховувати кошти:

41 49 43 93 13 28 04 00 Литвинова Любов Василівна.

Друзі-однокласники не залишають хлопця сам на сам з бідою та підтримують

з ним зв’язок. Зараз передають Іллі слова підтримки.

 

«Ми знаємо, що тобі знадобитися багато сил, але ми готові підтримати. Всі тебе чекаємо. Всі за тебе вболіваємо!», — наголошує Артем Маменко. З ним Ілля разом займається силовим видом спорту.

«Мені дуже зараз не вистачає тебе в школі, адже саме з тобою я спілкувався більше всіх. Ми багато з тобою ще не встигли «начудити». Я тебе дуже чекаю. Швидше одужуй і приїжджай. Я щиро вірю, що у тебе все вийде. Ми всі дуже віримо і чекаємо тебе!», — говорить Артем Панасевич.

Людей, які потребують плазми, в Шостці дуже багато. За словами лікарів, було б чудово, якби охочі стати донорами, приходили до центру крові не тільки у форс-мажорні ситуації, а частіше.

«Я закликаю населення нашого міста! Хто може, хто відчуває в собі сили й потребу здати плазму — приходьте заздалегідь! Це потрібно щоб внести вас в базу, і в екстрених ситуаціях саме у цих людей в першу чергу буде братись плазма», — наголосила завідувачка Шосткинським відділом Сумського обласного центру служби крові.

shostkanews.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: