У Сумах 14-річна дівчина звернулася до поліції через побиття матір’ю-опікуном

09.01.2020

Чотирнадцятирічна жителька Сум Валерія Юнак звернулася до поліції через побиття матір’ю-опікуном. Дівчина говорить: це сталося наприкінці листопада минулого року, пише UA:СУМИ.

«Вона взяла мене за волосся і вдарила об двері ванни. До цього вона била мене рукою по обличчю. У мене закрутилася голова і нудило. У медпункті оглянули: на потилиці та на скроні були шишки. Мені викликали швидку», — каже вона.

Дівчина тиждень перебувала у лікарні: обстеження показало травму м’яких тканин голови. Після виписки, 2 грудня, її перевезли до центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

Опікуном Валерії є дружина дядька. Разом із ними дівчина жила у цьому будинку. Хазяйка дому спілкуватися з журналістами відмовилася.

Нині справу розслідують у поліції. Призначена судово-медична експертиза. У центрі, де зараз живе Валерія Юнак, дають тимчасовий прихисток. Діти, які потрапили у складні життєві обставини, або діти-сироти, можуть перебувати тут до дев’яти місяців. Далі їм шукають нових опікунів або батьків, у тому числі прийомних, або ж повертають до рідної хати.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: