У Сумах понад 20 млн отримала фірма, що фігурує в кримінальній справі

12.01.2020

25 вересня департамент інфраструктури Сумської міськради уклав договір на ремонт житлового будинку №69 по вулиці Нижньосироватська із Приватним підприємством Рембудсервіс «Комфорт-П». Вартість робіт склала 750 тисяч гривень.

Здати роботи виконавець мав до 2 грудня. Отже, на сьогодні будинок має бути відремонтований. Проте зовні це мало схоже на капітальний ремонт: тріщини на стінах, старий ганок, сходи та входи до під’їздів. Окрім шматків шпаклівки, на торцях п’ятиповерхівки, нічого не вказує про проведення ремонтних робіт.

Які частини будинку мали відремонтувати та які роботи були проведені – невідомо, такої інформації у договорі або ж у додатках не надано.

Зареєстрована фірма, яка виконувала роботи, у житловому будинку, за цією ж адресою зареєстрований і її власник – Савченко Євген Павлович.

Розмір статутного капіталу підприємства – 1 тисяча гривень.  Крім цього фірма згадується у кількох кримінальних справах. Зокрема у квітні цього року за фактом функціонування на території регіону ряду підприємств, які «не здійснюють фактичної господарської діяльності, реквізити яких використовуються для участі в публічних закупівлях через систему “Прозорро”, та надання підприємствам реального сектору економіки, які освоюють бюджетні та державні кошти, незаконних послуг з розкрадання коштів.» Серед фірм, які таким чином засвоюють кошти названа і описана нами ПП Рембудсервіс «Комфорт-П».

З цією ж фірмою Департамент інфраструктури уклав ще 7 договорів так само на капітальний ремонт житлових будинків на загальну суму 6,2 млн грн. Ще 12,2 млн фірма отримала від Управління капітального будівництва Сумської ОДА – на ремонт фасадів обласної державної адміністрації: 8,2 млн – у 2017 році через відкриті торги, а у вересні цього року ще майже 4 млн грн, уклавши вже прямий договір на ті ж самі роботи.

Загалом з 2016 року ПП Рембудсервіс «Комфорт-П» отримало близько 21 млн бюджетного фінансування.

gromo.org.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: