У Сумах пройшов вечір пам’яті Андрія Сніцаря

13.01.2020

У Сумах влаштували вечір пам’яті лікаря-інфекціоніста Андрія Сніцаря. На заході презентували друге, доповнене видання його книги “Нариси інфектології”, інформує Суспільне.

“Ти тут” – таку назву дали організатори вечору спогадів, який організували за два місяці після смерті колеги, друга, наставника і батька. Піджак, медичний костюм, гітара: у залі, де відбувається зустріч, – особисті речі Андрія Олеговича.

“Це дуже вагома особистість. Дуже розумний. Це велика втрата для сумської охорони здоров’я. Всі колеги його поважали. Я знала всю їхню медичну династію, кожен зробив значний внесок в медицину і був чудовою людиною“, – сказала колега Андрія Сніцаря Людмила Миронцева.

У ході зустрічі презентували доповнене близько десятьма статтями видання “Нариси інфектології”. Це – додаткові півтори тисячі примірників. Перша тисяча вже розійшлася серед читачів. “Він, мені здається, сумнівався, що 1000 примірників знайде свого читача. Він казав: що ми будемо з цією тисячею робити? Але, на жаль, сталося так, що книга вийшла в трагічний момент. Мабуть, це вплинуло на попит на цю книгу. Багато хто хотів отримати за межами, їм це не вдалося, бо навіть на всю країну не вистачило”, – розповіла співорганізаторка вечора спогадів Юлія Наумко.

Світлини, використані в книзі, створили сумські фотохудожники Ігор Ройченко та Наталія Кармазіна.

Книгу “Нариси інфектології” сумчани можуть придбати в Агенції промоції на вулиці Соборна, 27. Продовжуватиме існування і фейсбук-сторінка “Лікар Сніцарь”, де Андрій Сніцарь ділився інформацією про історію, профілактику та лікування інфекційних хвороб. Тепер її єдина редакторка – колишня студентка лікаря Юлія Наумко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону

Коментарі: