На Сумщині поліцейський пес знайшов 2 кілограми марихуани

13.01.2020

Майже на 300 тисяч гривень наркотичної сировини виявили працівники Путивльського відділення поліції та Кінологічного центру ГУНП в області. Допоміг їм у пошуках Ульф – поліцейська вівчарка, що «спеціалізується» на пошуку наркотичних речовин. Подія сталася в одному із сіл Путивльського району.

Працівники поліції отримали оперативну інформацію, що 33-річний місцевий чоловік може зберігати удома заборонені законом речовини.

Відтак, маючи санкцію суду, до зазначеного громадянина з обшуком прибули працівники Путивльського відділення поліції та Кінологічного центру ГУНП в області. При огляді приміщення поліцейський пес Ульф, натренований молодшим інспектором-кінологом Владиславом Шкромадою на пошук та виявлення наркотичних речовин, «вказав» на велику спортивну сумку, що зберігалась у господарському приміщенні.

«Оглянувши вміст сумки, ми виявили подрібнену висушену сировину рослинного походження, за всіма ознаками схожу на особливо небезпечну наркотичну речовину канабіс, — коментує ситуацію Олександр Торчицький, керівник Путивльського відділення поліції. — Сам власник господи визнає, що це марихуана, і належить вона саме йому, оскільки він уживає її замість алкоголю, палячи як цигарки. Загальна вага «знахідки» складає близько 2 кілограмів».

Там же, поруч із сумкою, знайшовся і так званий «бульбулятор» — саморобний пристрій для вживання конопель шляхом куріння.

Наразі в рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками ч. 1 ст. 307 КК України (незаконне зберігання наркотичних засобів без мети збуту), вилучену сировину направили на експертне дослідження, а самого чоловіка слідчі перевіряють на предмет збуту наркотиків та джерела походження знайденої сировини.

У тому разі, якщо вину чоловіка буде доведено, йому загрожує покарання аж до 3-х років ув‘язнення, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: