У Ромнах провели недолугий ремонт дороги за пів мільйона гривень

14.01.2020

Капітальний ремонт автомобільної дороги на вул. Пушкіна — вул. Монастирській було проведено у вересні. Договір уклали з ТОВ «Містобудування Інвест ЛТД». Фірма «прописана» в житловому будинку в м. Києві, пише gromo.org.ua

У вересні 2005 року через відсутність за місцем реєстрації в неї анулювали свідоцтво ПДВ, та вже за два місяці поновили. Станом на сьогодні свідоцтво дійсне. Однак, за даними аналітичної системи YouControl, ТОВ «Містобудування Інвест ЛТД» заборгувало державі й місцевому бюджету 2,3 млн грн. податків. До того ж, фірма не має власної техніки для будівництва доріг, а орендує її.

Вартість робіт на вул. Пушкіна — Монастирській склала 565, 8 тис. грн. Іще близько 9 тис. грн. «затяг» технічний нагляд по об’єкту.

Оскільки в тендерній документації немає відомостей про об’єм робіт і будь-яких натяків, на якій саме ділянці вони були проведені, відремонтоване полотно довелося визначати «на око».

На нещодавно укладеному шарі дорожнього одягу значних руйнувань немає. В одному місці спостерігається лущення покриття.

Бурхливе обговорення роменців у вересні викликав «декоративний» люк. Засипаний землею оглядовий колодязь підрядник спочатку заасфальтував. Потім «комунальники» вирішили: він ще може знадобитися. Шар асфальту зняли, і на колодязі установити кришку люка. В управлінні житлово-комунального господарства тоді стверджували, що оглядовий колодязь належить водоканалу, пише «Новий погляд Роменщини». Однак водопостачальник відповів, що їхні мережі там не проходять.

— Певно, це був колодязь колишньої водонапірної башти, — прокоментував журналістам газети головний інженер Сергій Курельчук. — Спитати вже немає в кого, бо кадри змінюються. Труба на цю башту вже відрізана й заглушена. Колодязем ніхто не користувався протягом багатьох років.

Та минуло два місяці, і кришка люка зовсім зникла. Зараз водії ризикують залишити тут колеса.

Люк поруч — накритий, але просів на кілька сантиметрів. Його намагалися укріпити підсипанням піску.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: