У Конотопі знизять ціну на опалення

14.01.2020

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 24.12.2019 № 1082, теплопостачальникам дозволили перераховувати платіжки, якщо газ для підприємств подешевшав.

Проте, у соцмережах поширюють фото платіжок та заявляють, що обіцяного здешевлення не відбулося. Зокрема, наголошують, що вартість гігакалорії залишилася старою.

Konotop.city зателефонував у «Теплогарант», щоб розібратися із ситуацією. Там повідомили, що вартість опалення для населення Конотопа знизиться на 20%. Це можна буде побачити платіжках за січень — їх містяни отримають у лютому.

У підприємстві зазначили, що тариф на опалення не змінився, але постанова дає право знижувати нарахування. За словами заступниці міського голови Конотопа Світлани Самсоненко, підприємство «Тепловодпостач» уже зробило перерахунок на 18%, це зазначено у платіжках, які роздали споживачам. «Авіакон», як і «Теплогарант», зробить перерахунок на 20%, а знижки споживачі побачать у наступних платіжках. Посадовиця зазначила, що «Авіакон» і «Теплогарант» також перерахують вартість опалення за грудень.

Нагадуємо, тарифи на теплову енергію КП «Теплогарант» і ТОВ «Тепловодпостач» становлять 1899,40 грн за 1 Гкал. Для абонентів житлових будинків з лічильниками теплової енергії — 1929,02 грн за 1 Гкал, без лічильників — 50,13 грн за квадратний метр.

ДП «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» має тариф на теплову енергію — 1582,33 грн за 1 Гкал. Для абонентів житлових будинків з лічильниками теплової енергії — 1596,46 грн за 1 Гкал. Для абонентів житлових будинків без лічильників теплової енергії — 44,82 грн за квадратний метр.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: