Ігор Перепека: «Одні шикують, а інші ледь виживають»

15.01.2020

Поки пересічним українцям доводиться зводити кінці з кінцями, посадовці можуть собі ні в чому не відмовляти, адже їхні доходи різко пішли вгору. Народ шокують новини про нечувані зарплати і премії міністрів та топ-менеджерів. У той час, коли мінімальна пенсія сягає лише 1,5 тисяч, а середня зарплата по країні – близько 10 тисяч, деякі урядовці під ялинку отримали сотні тисяч, директор «Укрпошти» Смілянський цього року зароблятиме майже 2 мільйони щомісячно, а топ-менеджери «Нафтогазу» Коболєв і Вітренко натрудилися на премію в 700 мільйонів гривень.

На думку депутата Сумської міської ради Ігоря Перепеки, необхідно терміново наводити порядок із дисбалансом зарплат. А щодо захмарних сум, які нараховують високопосадовцям, – усе не так просто.

«Я вважаю, що ці скандальні зарплати не доходять до отримувачів у повному обсязі. Ще за радянських часів була практика, коли нараховували великі премії, але реально з’являлися вони не в тих руках. Ймовірно, велика частина йде західним структурам, які каламутили воду в країні ще з 90-х років і тепер чекають на повернення фінансів.

Державі потрібно звернути увагу і на місцевих чиновників: якщо у когось заробітна плата  лише 4 тисячі, а у когось по 50-60 тисяч, то з цим дисбалансом треба щось негайно робити. Коли одні виживають, а інші шикують, якої справедливості чекати людям? Навіщо чесно працювати, займатися бізнесом, розвивати підприємства, якщо наші грантожери у Києві офіційно мають від держави сотні тисяч гривень і декларують мільйонні статки?» — наголошує Ігор Перепека.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: