У Сумах викрили горілчаних махінаторів

16.01.2020

За процесуального керівництва прокуратури Сумської області працівниками слідчого управління фінансових розслідувань та оперативного управління ГУ ДФС у Сумській області викрито ряд підприємств, що виготовляли в м. Суми необліковану підакцизну продукцію та в подальшому, з метою ухилення від сплати акцизного податку, при реалізації товарно-матеріальних цінностей, використовували підроблені марки акцизного податку.

При цьому частина продукції реалізовувалася через торгові точки за готівку, без відображення продаж у бухгалтерському та податковому обліках. Крім того, проводячи по бухгалтерському та податковому обліках удавані операції, шляхом штучного завищення сум податкового кредиту з податку на додану вартість та мінімізації податкових зобов’язань, службові особи ухилилися від сплати податків на загальну суму майже 10 млн грн.

У рамках досудового розслідування за ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 199 КК України 14 – 16 січня 2020 року проведено ряд санкціонованих обшуків за місцями розташування офісних, складських та торгівельних приміщень, що використовуються фігурантами провадження. За результатами проведених слідчих дій виявлено та вилучено бухгалтерську документацію, печатки, а також алкогольні напої без акцизних марок та з такими, що мають ознаки підробки, загальною вартістю понад 10,1 млн грн.

Досудове слідство триває, вирішується питання щодо повідомлення про підозру особам, причетним до незаконної діяльності.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: