У Сумах відроджують старовинну садибу

16.01.2020

Майже 8 років тому на базі Сумського держуніверситету був відкритий санаторій-профілакторій на території колишньої садиби Параскеви Штеричевої. Головний будинок (нині приміщення санаторію) — пам’ятник архітектури XIX — початку XX ст. національного значення. Він був побудований за проектом архітектора Олександра Паліцина в 1810-х роках і реконструйований Карлом Шольцем у 1890-х.

Сумський виш свого часу почав відновлення комплексу будівель — через 4 роки відреставрували будівлю, в якій тепер розміщується стоматологічне відділення санаторію-профілакторію і стоматологічний навчально-науковий корпус медінституту СумДУ. У минулому році Сумський держуніверситет провів закупівлю робіт із реконструкції каплиці садиби Штеричевої на вул. Санаторній, 1. Як вона виглядала до ремонту — можна подивитися на фото.

За тендерною документацією, розміри каплиці становлять 9 на 11 м, висота — більше 4 м. У каплиці планують відновити стіни, дах, фасад, прокласти водопостачання і водовідведення, зробити освітлення та електроопалення, впорядкувати прилеглу територію. Загальна вартість робіт за результатами аукціону склала 3400 291,20 грн. Роботи веде АТ «Сумбуд», на сьогоднішній день реконструкція каплиці практично завершена. Одночасно ведуться роботи з реконструкції останньої будівлі комплексу — флігеля, в якому колись був ДК.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: