У Шостці прийняли рішення щодо тарифів на тепло

17.01.2020

16 січня відбулося позачергове засідання виконкому Шосткинської міської ради. Розглядалося питання тарифів на теплопостачання.

Нагадаємо, в кінці 2019 року Кабінет міністрів України прийняв постанову, згідно з яким теплопостачальним підприємствам надається право провести перерахунок вартості послуг в зв’язку зі зміною ціни на газ.

На засіданні виконкому виступили керівники теплопостачальних організацій (Шосткинської ТЕЦ, «Шостка-тепло», казенного заводу «Імпульс»). Підприємства не відмовляються виконувати постанову, але є нюанси.

«Ми підтримуємо прагнення держави сприяти тому, щоб люди платили менше. Але цією постановою уряд ставить теплопостачальні організації в дуже складні умови. Якщо в тому році були підвищені тарифи на газ, починаючи з листопада місяця на 25%, підприємство зазнало збитків 11,6 млн. грн. Ніхто нам це не компенсував, хоча говорили, що при наступних розглядах тарифів все буде компенсовано », — сказав директор Шосткинської ТЕЦ Микола Будашний.

Підприємство не може вносити коригування в тариф, оскільки його встановлює Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). За роз’ясненнями адміністрація ТЕЦ звернулася безпосередньо в НКРЕКП, а також направили листи в Державну податкову службу, Міністерство розвитку громад і територій.

За словами головного енергетика казенного заводу «Імпульс» Василя Міхолап, якщо буде зроблено перерахунок по грудень, то підприємство втратить 750 тис. грн., а до кінця опалювального сезону — ще 1 млн. грн. Справа в тому, що з моменту останнього перегляду тарифів збільшився розмір мінімальної зарплати, води, електрики. У заводу накопичилася заборгованість за газ.

Крім того, Василь Міхолап озвучив подальші плани керівництва «Імпульсу», пов’язані із забезпеченням опаленням. На Капсулі збираються відмовлятися від централізованого опалення і переходити на автономку. Міський голова Микола Нога ці плани підтримав:

«Досвід переводу цілих будинків у нас є по вуд. Робочій. Перевівся будинок 60 квартир. Так що нічого категоричного тут нема. Просто треба працювати в цьому напрямку. І не тільки у вас в мікрорайоні, а на інших територіях по всьому місту».

Василь Міхолап звернувся до місцевої влади з проханням розглянути можливість надання фінансової допомоги жителям капсуль для установки автономного опалення. Директор «Шостка-Тепло» Дмитро Чичак заявив, що в разі прийняття рішення підприємство готове знизити тариф.

На засіданні виконкому вирішено зобов’язати теплопостачальні організації міста виконати постанову Кабміну і до 22 січня повідомити відсоток перерахунку за тепло.

shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: