На Сумщині свідок у кримінальному провадженні отримав три місяці арешту

17.01.2020

Вироком Охтирського міськрайонного суду Сумської області засуджено до 3-х місяців арешту жителя Охтирського району за неправдиві покази свідка у суді.

Подія сталася на початку 2018 року. Так, обвинувачений Б., будучи свідком у кримінальному провадженні під час розгляду іншої справи у суді та попередженим суддею про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві показання, дав присягу говорити суду правду і лише правду, умисно, з метою захисту іншого обвинуваченого та сприяння уникненню останнім кримінальної відповідальності, громадянин Б. надав суду завідома неправдиві показання.

Обвинувачений під час судового засідання заперечував свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 384 КК України, але за принципової позиції прокурора вину чоловіка повністю доведено.

«Призначене судом покарання не відповідає ступеню тяжкості скоєного правопорушення, відтак підлягає скасуванню. Злочинна поведінка обвинуваченого дискредитує в суспільстві авторитет державної правоохоронної системи, підриває довіру громадян до державних інституцій в цілому, а тому має виражений суспільно – небезпечний характер. Тому прокуратура готує апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції, та наполягатиме на призначенні обвинуваченому більш суворої міри покарання» — повідомив прокурор Охтирської місцевої прокуратури Дмитро Заяц.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: