У центрі Сум оштрафували магазин харчових продуктів

17.01.2020

До Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області надійшла інформація, що споживач придбав зернову каву в магазині «Euro Shop», який розташований за адресою м. Суми, вул. Засумська, 8, та звернув увагу, що даний продукт маркований не державною мовою, а також й інші харчові продукти, які там реалізовувались. Споживач був занепокоєний, що відсутність відповідного маркування товару українською мовою та відсутність інформації про наявність алергенів може свідчити про порушення допущені при виробництві та/або ввезенні вищезазначеного товару при його реалізації, а отже спричинити шкоду здоров’ю, правам, законним інтересам громадян чи безпеці держави.

Під час інспектування даного оператора ринку було виявлено 75 найменувань харчових продуктів маркування яких не відповідало законодавству, а саме: сир, майонез, паштет, напій кавовий, олія оливкова, макарони, чай, кава, кондитерські вироби та інші. На вищезазначені харчові продукти не надано товарно-транспортних накладних, також не можливо встановити, що дана продукція отримана з потужностей, що пройшли державну реєстрацію.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області складено припис щодо усунення порушень, виявлених під час здійснення заходу державного нагляду (контролю) та протокол про порушення Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» за що передбачена відповідальність згідно п. 22 ч.1 ст. 65 Закону «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» яка тягне за собою накладення штрафу у розмірі 14169 грн., а головним державним ветеринарним інспектором Сумської області було прийнято рішення негайно провести вилучення з обігу даної продукції.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: