На Сумщині з незаконного обігу вилучено партію спирту на 7,6 млн грн

17.01.2020

Завдяки спільним скоординованим заходам прокуратури Сумської області та ГУ ДФС у Сумській області викрито ряд підприємств у м. Суми, що виготовляли необліковану підакцизну продукцію. Напередодні з обігу вилучено алкогольні напої без акцизних марок та з такими, що мають ознаки підробки, загальною вартістю понад 10,1 млн грн.

Водночас встановлено підприємство-виробник спирту, з якого виготовлялись зазначені лікеро-горілчані вироби. Зокрема в четвер, 16 січня 2020 року, проведено санкціонований обшук у нежитлових приміщеннях, що використовуються виробником. За результатами слідчих дій виявлено та вилучено бухгалтерську документацію, а також сировину для виготовлення необлікованої алкогольної продукції – близько 30 440 літрів спирту вартістю близько 7,6 млн грн.

Досудове слідство за фактом ухилення від сплати податків та виготовлення підроблених марок акцизного податку (ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 199 КК України) триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: