У господарствах Конотопщини виявлено лейкоз

17.01.2020

Щороку фахівці ветеринарної медицини проводять відбір проб крові для дослідження великої рогатої худоби на лейкоз. Під час планового дослідження  на наявність вірусу лейкозу імунологічним методом (ІФА) в двох господарствах Конотопського району було виявлено 135 позитивних результатів.

На розгляд Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Конотопській райдержадміністрації, що відбулася 15 січня,  були винесені питання про впровадження карантинних обмежень по лейкозу ВРХ на молочно-товарній фермі ДНСП «Вирівське» (с. Вирівка) та товарній фермі ПСП АФ «Соснівська» (с.Соснівка) та про затвердження планів організаційно-господарських та спеціальних ветеринарно-санітарних заходів щодо ліквідації лейкозу великої рогатої худоби в цих сільськогосподарських підприємствах.

З метою локалізації та ліквідації захворювання на лейкоз ВРХ в ДНСП «Вирівське» та ПСП АФ «Соснівська» комісія вирішила впровадити карантинні обмеження по лейкозу великої рогатої худоби та затвердити Плани організаційно-господарських та спеціальних ветеринарно-санітарних заходів щодо ліквідації лейкозу ВРХ великої рогатої худоби в цих господарствах. На даний час хворі тварини виділені із основного стада у окреме приміщення. Проводяться всі організаційно-господарські та ветеринарно-санітарні заходи, що затверджені відповідними Планами.

З метою оздоровлення стада буде проведений повторний забір крові у всього поголів’я ВРХ старше шести місяців для дослідження на лейкоз. Такі процедури будуть проводитись до отримання двох поспіль негативних результатів по стаду. Після цього карантинні обмеження будуть зняті.

konotop.in.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: