Розкрадання піску на Роменщині: місцеві жителі б’ють на сполох

17.01.2020

На сторінці Пустовійтівської сільради у Фейсбуці з’явилася інформація щодо розкрадання піску на території кладовища та навколишнього лугу с. Правдюки.

Місцева влада вже звернулася до правоохоронних органів аби зупинити протиправні дії. Також сподіваються й на небайдужість місцевих жителів, яких закликають знімати на фото, відео факти розкрадання та телефонувати 102.

«На даний час в Пустовійтівській сільській раді стоїть гостро питання щодо незаконного видобутку піску на території кладовища та навколишнього лугу с. Правдюки.

Це болюча проблема не лише Пустовійтівської сільської ради, а і всього Роменського району, адже місцеве самоврядування не має на пряму важелів впливу на позитивну зміну даної ситуації.

На жаль, реалії сьогодення показують нам, що на шляху власного збагачення, окремі люди ні перед чим не зупиняються та продовжують розкрадати природні ресурси.

Так, як на даний час на території Пустовійтівської сілької ради загострилася ситуація щодо незаконного видобутку піску. На території кладовища та навколишнього лугу с. Правдюки практично кожний день з 4-ої ранку до 11-ої години дня активізувалося незаконне вивезення піску, про що говорять очевидці та свідки, свіжі глибокі колії від вантажівок. Пісок крадії видобувають самовільно.

Депутатський склад та виконавчий комітет Пустовійтівської сільської ради вкрай стурбовані кричущим фактом, і вживатиме всіх заходів, щоб притягнути винних до кримінальної відповідальності, згідно чинного законодавства. Тому 08.01.2020 року Пустовійтівська сільська рада та виконавчий комітет звернулися до Роменського відділу Головного управління національної поліції в Сумській області та до Роменської місцевої прокуратуру щодо сприяння у вирішені даного питання.

В свою чергу, Пустовійтівська сільська рада звертається до небайдужих жителів з проханням, не стояти осторонь даного питання і, в разі виявлення фактів незаконного видобутку піску поблизу села Правдюки, робити відео, фото даних фактів, повідомляти за телефоном 102.

Закликаємо небайдужих людей допомогти подолати ці незаконні дії. Адже наша сила в єдності, бо ми маємо єдину спільну мету – зупинити незаконне діяння нелюдів та зберегти навколишнє середовище для майбутніх поколінь», — йдеться у повідомленні на сторінці сільради.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: