Що горіло на сумській “Барсі?”

17.01.2020

17 січня на базі Сумського обласного ліцею-інтернату спортивного профілю “Барса” відбулися тактико-спеціальні навчання по гасінню умовної пожежі. У цьому навчальному закладі, який готує футболістів та біатлоністів, навчаються 133 дитини. Учні перебувають у навчальному закладі цілодобово та проживають у гуртожитку, що знаходиться у десятиповерховій будівлі ліцею, пише sts.sumy.ua.

За тактичним задумом, в одній із кімнат п’ятого поверху через загоряння, спричиненого коротким замиканням електромережі, спрацював датчик пожежної сигналізації. Спеціальний сповіщувач повідомив присутнім про виникнення пожежі. Педагоги організували евакуацію дітей із будівлі, а персонал ліцею перевірив наявність людей у приміщеннях. На вулиці провели перекличку евакуйованих учнів.

У цей час на місце почали прибувати пожежно-рятувальні підрозділи обласного центру. Вогнеборці створили оперативні дільниці та розгорнули штаб пожежогасіння для координації дій особового складу. В апаратах для захисту органів дихання рятувальники потрапили у будівлю. Під час проведення розвідки працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій встановили, що люди у приміщеннях відсутні, тому основні дії зосередили на приборканні безпосереднього осередку горіння та захисті суміжних приміщень.

Гасіння пожежі здійснювалось з вулиці за допомогою автодрабини та з середини силами ланок газодимозахисної служби. Спільними зусиллями всіх підрозділів умовне загоряння приборкали. Всього на місці працювало близько 40 чоловік особового складу на 4 одиницях техніки Державної служби з надзвичайних ситуацій.Участь у навчаннях взяли представники патрульної поліції та екстреної медичної допомоги.

Такі тренування стали вкрай корисними для всіх учасників. Так, рятувальники змогли вкотре відпрацювати дії з ліквідації пожеж на об’єктах з масовим перебуванням людей та перевірити рівень взаємодії з іншими службами на випадок виникнення таких ситуацій. Педагоги, персонал та учні ліцею не теоретично, а на практиці закріпили навички поведінки під час пожежі та організації безпечної евакуації людей. Також перевірили в дії роботу пожежної сигналізації на об’єкті.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: