На Сумщині планують створити ОТГ із центром у місті Ромни

17.01.2020

Ініційоване створення об’єднаної територіальної громади із центром у місті Ромни, пишуть на сайті Роменської мерії.

Місто Ромни є містом обласного значення і вже визнано спроможною територіальною громадою. Має особливе історичне розташування, а саме прилеглі села Роменського району розташовані безпосередньо за межею міста на відстані від 0,1 до 5,0 км. Тому, пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах загального користування здійснюються не тільки на території міста, а й до прилеглих семи сіл (Бобрик, Борозенка, Плавинище, Коржі, Овлаші, Житнє, Герасимівка).

Мешканці цих населених пунктів в більшості працюють на підприємствах міста, їх діти навчаються в міських освітніх закладах (дитячі садки, школи, коледжі, вище професійне училище) та відвідують позашкільні заклади культури, освіти та спортивні школи і секції.

КНП «Роменська центральна районна лікарня» РМР надає медичні послуги жителям міста та Роменського, Недригайлівського та Липоводолинського районів. Повноваження територіальних представництв органів державної влади (фіскальна служба, пенсійний фонд, Центр зайнятості, правоохоронні органи, служби з надзвичайних ситуацій, екстрена медична допомога) розповсюджуються на територію міста Ромни та Роменського району.

З огляду на той факт, що території сільських рад, а саме: Бобрицької, Погожокриницької, Зарудянської, Перехрестівської, Анастасіївської, Біловодської, Миколаївської, Довгополівської, Коржівської, Плавинищенської, Пустовійтівської, Малобубнівської, Гришинської та Басівської, є сусідніми з містом Ромни, а по багатьох позиціях фактично становлять з містом єдине ціле.

За період дії Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» виконавчим комітетом Роменської міської ради Сумської області вжито усіх заходів передбачених вищеназваним законом, з метою створення об’єднананої територіальної громади з центром у місті Ромни, а тому в черговий раз направлено листи до Бобрицької, Погожокриницької, Зарудянської, Перехрестівської, Анастасіївської, Біловодської, Миколаївської, Довгополівської, Коржівської, Плавинищенської, Пустовійтівської, Малобубнівської, Гришинської та Басівської, Ріпчанської, Великобубнівської, Миколаївської та Рогинської сільських рад про розгляд на черговій сесії питання добровільного приєднання до міста Ромни з центром у місті Ромни.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: