У Шосткинській школі-ліцеї відкрили їдальню — раніше діти їли, де доведеться

17.01.2020

Відкриття  їдальні для школи-ліцею є важливою подією, адже раніше у навчальному закладі був лише тісний буфет-роздаткова.

Питання харчування учнів було серйозною проблемою у цьому навчальному закладі. Діти їли хто, де міг: у класах, біля підвіконь. Їдальня тут відкрилась 14 січня. Тепер же школярі вишукуються у черги, аби придбати собі щось смачне.

«Щоб купити омріяну булку, треба простояти майже всю перерву», — говорить школярка Ліза Корж.

Кухар Надія Гузь перелічує асортимент на прилавку. Тут булочки з маком, капустою, повидлом, піца, бюргери, цукерки, бісквіти.

 

Капітальний ремонт їдальні здійснили в рамках реконструкції ліцею, що триває вже три роки. Розширили площу харчоблоку, закупили меблі, вітрину, холодильник, бойлер.

Тепер у меню школярів не тільки цукерки, булочки та соки, а ще й гаряче харчування, якого не було через відсутність умов для його споживання: не було стільців — тільки парти пристосовані під столи. «Довгий час нам не вдавалось запустити їдальню. Але допомогли зусилля місцевої влади, адміністрації школи та батьків. Як на мене, прекрасний результат», — зазначив директор школи-ліцей В’ячеслав Василенко.

Їжу до ліцею привозять зі школи №5. Вартість гарячого харчування  — 20 грн 90 коп. Оплата відбувається щотижня.

«Кожного дня нам дають щось різне. Наприклад, до картоплі або якоїсь каші дають котлету або щось ще. Також у меню фрукти чай та хліб», — розповіла семикласниця Ліза Клочко.

За словами В’ячеслава Василенко, асортимент продукції на прилавку збільшується з кожним днем. «Завдання сучасної школи — це не лише надання якісних освітніх послуг, а в першу чергу, здоров’я і нормальний розвиток дитини. Я вважаю, що освітній процес без якісного і здорового харчування буде не досконалий і взагалі неможливий», — зазначив директор.

Загалом за три роки реконструкції у коридорах ліцею поклали плитку, почали замінювати підлогу в класах, повністю замінили систему опалення, вікна, двері. Територію перед школою викладають бруківкою.

shostkanews.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: