На заповідній території зрубали 8 дубів

17.01.2020

На Гарячу лінію Державної екологічної інспекції у Сумській області звернувся чоловік, який був шокований побаченим під час прогулянки по території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва «Тернівський». Він запевнив, що хтось спиляв абсолютно здорові та стрункі дерева. Для того, аби перевірити цю інформацію, на місце виїхав державний інспектор з охорони довкілля Сумської області.

Під час обстеження природно-заповідної території, що займає 22 га на околиці смт. Терни Недригайлівського району, екоінспектор виявив 8 свіжих пнів. Встановлено, що це були сироростучі дуби діаметром стовбура від 30 до 60 см. Деякі свіжі пні були прикидані опалим листям, а біля них «зелені браконьєри» не залишили навіть дрібних гілок. Тож очевидно, що особи усвідомлювали, що здійснюють знищення та крадіжку насаджень на заповідній території, і намагалися приховати сліди порубу. Проте, житлові будинки селян розташовані досить недалеко від парку-пам’ятки «Тернівський», отже, є надія, що свідки знищення дерев обов’язково знайдуться та вкажуть на «чорних лісорубів».

З метою проведення слідчих дій та встановлення осіб злочинців, наразі готується заява до правоохоронних органів в порядку ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України. У випадку, якщо правоохоронцям вдасться встановити особи правопорушників, Інспекцією буде вжито вичерпних заходів задля стягнення з винних осіб повної суми шкоди, заподіяної незаконним порубом дубів, яка склала 44,5 тис. грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: