У школі на Сумщині масово похворіли діти, яких виганяли на вулицю без курток і шапок

19.01.2020

Три дні поспіль, починаючи із 14 січня, у Глухівської ЗОШ №2 проводилися навчання з евакуації. Таким способом навчальний заклад готувався до перевірки пожежної безпеки, якій після випадку в Одесі піддаються всі школи, пише shans.com.ua.

І ось у понеділок по команді адміністрації закладу абсолютно всіх дітей вивели з теплих класів на холодну вулицю під дрібний дощ і вітер. У хлопців не було часу, щоб одягнутися, і вони вибігли голі. Першокласників «евакуювали» першими, у результаті вони пробули під відкритим небом найдовше, чекаючи, поки всі інші учні залишать будівлю. А потім так само, без шапок і курток, стояли і слухали лекцію з вуст керівниці школи про евакуацію. «Вчили евакуюватися» дітей у кілька дублів. Такі тренування тривали три дні, і все за тим же сценарієм: роздягнені діти на холодній вулиці. Чи навчилися школярі швидко залишати школу чи ні, невідомо, але те, що дітвора масово захворіла після таких «навчань», це факт! Ось що розповідає з цього приводу мама одного 7-річного учня: «Уже четвертий день у мого сина температура 39. Нічим збити не можемо. Плюс сильний кашель. На лікування витратили майже дві тисячі гривень, і все марно».

Дана тема активно обговорюється в ФБ і на місцевих сайтах, батьки діляться дуками. Так, з’ясувалося, що після першого ж навчально-тренувального дня із застудою захворіло п’ятеро дітей. І педагоги прекрасно про це знали, директор теж. Але ніяких заходів ніхто не брав — підготовка до перевірки тривала. Деякі школярі, старші, примудрялися ховати під партами куртки, щоб вибігати на вулицю, накинувши їх.

Глухівчани розцінюють дані методи роботи в ЗОШ №2 не інакше, як знущання. «Гітлер відпочиває…», — коментують люди в соцмережах. Мами з татами збираються поскаржитися прямо в міністерство. Є й такі, хто вже готовий переводити синів і дочок в інші школи, тому як даний випадок — не єдиний кричущий тут факт…

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: