Донька Вегери поновлюється на підприємство, яким керує батько

20.01.2020

16 січня набрало законної сили рішення Зарічного райсуду Суму у цивільній справі за позовом Інни Вегери до комунального підприємства «Шляхрембуд» про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Позивачка з 1 січня 2011 року працювала начальником відділу кадрів «Шляхрембуду». 3 липня 2019-го року наказом в.о. директора Ігоря Сидоренка її було звільнено із займаної посади у зв`язку з перебуванням у безпосередньому підпорядкуванні близької особи, а саме, батька, Олександра Вегери, який є директором «Шляхрембуду».

Інна Вегера зазначала, що обмеження прямого підпорядкування близьких осіб не поширюється на посадових осіб юридичних осіб публічного права, тож це не є порушенням вимог антикорупційного законодавства.

Представник відповідача, підприємства «Шляхрембуд», у свою чергу просив суд відмовити у задоволенні такого позову та наголошував, що заборона прямого підпорядкування розповсюджується і на юридичні особи публічного права, яким є КП «Шляхрембуд».

Суд взяв до уваги доводи представника позивачки щодо відсутності обмежень прямого підпорядкування. «Начальник відділу кадрів є посадовою особою юридичної особи публічного права. Обмеження щодо прямого підпорядкування близьких осіб не поширюються на посадових осіб юридичних осіб публічного права. Тому сам факт наявності між такими посадовими особами родинних стосунків та факт їх роботи в одному підприємстві в умовах прямого підпорядкування не є порушенням вимог антикорупційного законодавства», йдеться в рішенні суду.

Окрім цього, судом було встановлено, що згідно посадової інструкції начальник відділу кадрів на підприємстві підпорядковується головному інженеру «Шляхрембуду». «Таким чином, позивачка не перебувала у прямому підпорядкуванні у директора КП «Шляхрембуд» СМР», говориться у рішенні.

Тож суд вирішив поновити Інну Вегеру на посаді начальника відділу кадрів «Шляхрембуду» та стягнути з підприємства 74,7 тисяч гривень середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Нагадаємо: НАЗК вважає, що конфлікт інтересів у випадку роботи доньки Олександра Вегери на підприємстві, яким він керує, є.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: