В одному з храмів Сумщини періодично мироточать святі образи

20.01.2020

Час від часу церковнослужителі та віряни Глухова помічають унікальне явище мироточення святих образів. Воно вважається справжнім дивом, так як мироточити можуть далеко не всі ікони, пише hlukhiv.info.

У Миколаївській церкві, зі слів отця Володимира, з початком воєнної операції на Донбасі, на одному з образів були помічені «кроваві сльози».

Уже багато разів образ Миколая Чудотворця вкривався краплинами миру, які нині підсохли. Скептично налаштовані городяни можуть запідозрити, мовляв, крапельки могли бризнути з лампади. Але вона висить далеко від ікони, яка знаходиться в правій частині іконостасу. І сам образ схований за склом, а його покривають виразні сліди від патьоків. Мироточать навіть колони у вівтарі.

Вважається, що світлі чисті «сльози» є добрим знаком, що віщує зміни у майбутньому. Втім, отець Володимир говорить, що в дні мироточення нічого особливого не було помічено.

Журналістам повідомили, що мироточить і хрест на Голгофі. У храмі підтверджують – дійсно хрест мироточив. Але буквально днями це явище припинилося.

Церква визначає ікони як форму одкровення Божественної реальності. Відповідно, сльози – це речові знаки явища Царства Божого. Втім, обіцяє це грандіозні події, або ні, настоятель храму Володимир радить не загострювати на цьому увагу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: