Олександр Будник взяв участь у зустрічі з почесним консулом Азербайджану

20.01.2020

Сьогодні, 20 січня, в Сумській обласній раді відбулася зустріч, присвячена Дню всенародної скорботи в Азербайджані у зв’язку з трагічними подіями 1990 року в Баку. У ній узяли участь почесний консул Азербайджанської Республіки в м. Харків, депутат Сумської обласної ради 7 скликання Афган Салманов, керівництво та депутати облради, представники громадськості.

20 січня 1990 року в Баку були введені війська. Вперше в історії СРСР радянська армія в мирний час брала штурмом радянське місто. За офіційною версією, війська були введені для запобігання вірменських погромів в Баку. В реальності на той час погроми вже припинилися, а війська, за визнанням Москви, повинні були запобігти захопленню радянської влади в республіці Народним фронтом Азербайджану (НФА).

«2000 року Указом президента Республіки Гайдара Алієва 20 січня було оголошено в Азербайджані Днем всенародної скорботи за загиблими. Це офіційний траурний день, який є неробочим. Сьогодні в парку, де Алея героїв з могилами загиблих 1990 року, відбуваються пам’ятні заходи, а по всій країні — траурні мітинги, приспускаються державні прапори», — розповів Афган Салманов.

Депутат обласної ради, голова фракції «Відродження» Олександр Будник знає про Азербайджан не лише за розповідями, а й сам кілька разів бував там. І він, й інші присутні відзначили особливе ставлення азербайджанців до українців. Приймають дуже привітно, з повагою, гостинно.

Учасники зустрічі подякували почесному консулу Азербайджанської Республіки в м. Харків Афгану Салманову, у хвилині мовчання згадали про усіх загиблих героїв Азербайджану й України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: