У жительки Сумського району псевдослідча виманила 5 тисяч

20.01.2020

Зловмисниця назвалася слідчою, і під приводом «відкупу» родички від кримінальної відповідальності виманила у 59-річної жінки п‘ять тисяч гривень. А коли та зрозуміла, що стала жертвою аферистки, звернулась за допомогою до справжніх правоохоронців.

Поліцейським заявниця розповіла, що на її мобільний зателефонувала жінка, яка представилась слідчою. Вона пояснила заявниці, що її сестрі загрожує кримінальна відповідальность – та, начебто ,розбила незнайомці мобільний телефон та спричинила їй тілесні ушкодження. І запропонувала «залагодити» питанняза 5 тисяч гривень. Зі слів заявниці, вона погодилась. І перерахувала гроші через термінал. А зателефонувавши сестрі виявила, що з нею все гаразд, і жодного правопорушення вона не вчиняла.

Нині за фактом шахрайства у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлюють особу псевдо-слідчої та її місцеперебування.

Правоохоронці вкотре котре застерігають громадян бути обачними, не довіряти незнайомим телефонним співрозмовникам, і обов’язково перевіряти отриману від них інформацію. А за будь-яких підозр негайно телефонувати на лінію «102».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: