Школярі із Сумщини написали книгу про загиблих на Донбасі бійців

21.01.2020

31 січня о 15:00 у конотопському «Кінотеатрі «Мир» відбудеться презентація книги «Конотопська небесна чота». У ній — історії про конотопців, які віддали своє життя, захищаючи Україну на Донбасі. Книгу писали вихованці гуртка «Юні журналісти-краєзнавці» Станції юних туристів та учні шкіл району.

Керівник гуртка Ігор Лисий розповів Конотоп.City, що книгу планують подарувати бібліотекам і навчальним закладам міста та району. Тираж видання — 240 екземплярів.

Діти понад рік збирали інформацію про 16 героїв: спілкувалися з їхніми родичами, друзями, знайомими, а також використовували матеріали з різних газет, серії книжок «Героям слава» тощо.

За словами Ігоря Лисого, він виступив упорядником книги. Дуже допоміг «Національний музей Революції Гідності», заступником директора якого є конотопчанка Антоніна Пипко. Друкувало видання київське видавництво «Фенікс».

Як повідомила начальниця відділу у справах молоді та спорту Конотопської міської ради Ольга Качура, видавництво книги відбулося в рамках реалізації проєкту «Пам’ятаємо героїв», за фінансування Виконавчого комітету Конотопської міської ради.

«У моїх руках — «Конотопська Небесна чота. 2014-2018». Таку назву має видання, над яким останні два десятки місяців працювали юні журналісти Конотопської станції юних туристів, учні шкіл району і просто небайдужі люди. Писати про це можна довго, проте робити це вже немає сил. Єдина думка: ми це зробили! Це не марно! Решта інформації — 31 січня о 15:00 в «Кінотеатрі «Мир». Саме тоді буде презентація цього видання», — написав у Facebook Ігор Лисий.

У моїх руках — "Конотопська Небесна чота. 2014-2018". Таку назву має видання, над яким останні два десятки місяців…

Опубліковано Ігором Лисим Понеділок, 20 січня 2020 р.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: