У сумській «Барсі» отруїлися діти?

22.01.2020

До 75 відсотків відібраних зразків страв небезпечні в мікробіологічному плані. Такі попередні висновки дослідження повідомили у Держпродспоживслужбі області про обласний ліцей-інтернат спортивного профілю «Барса», пише suspilne.media.

З перевіркою до закладу вийшли минулого тижня. Причиною перевірки стала інформація про випадок гострої кишкової інфекції в ліцеї, каже начальниця відділу Держпродспоживслужби в Сумській області Валентина Тищенко. «Було проведено санепідеміологічне розслідування. Остаточні результати будуть завтра. За попередніми даними до 75% відібраних зразків страв небезпечні в мікробіологічному плані. Вони містять збудники інфекційних хвороб. Це рідко зустрічається. Буде наданий припис, будуть вжиті заходи адмін. впливу», — говорить Валентина Тищенко.

Директор ліцею Володимир Овчаренко каже, від Держпродспоживслужби отримав припис, про 75% небезпечних страв чоловіка там не повідомляли. «Як це 75% небезпечних страв? У нас не виявлено жодного працівника, у якого немає або відтермінований термін проходження медогляду. У нас все пройдено, все вивчено, з цього боку нічого не може бути. Будемо навчати співробітників ще раз. Припис будемо виконувати обов’язково», — сказав директор ліцею-інтернату спортивного профілю «Барса» Володимир Овчаренко.

Остаточні результати досліджень, за словами Валентини Тищенко будуть відомі 22 січня.

Як відомо:

Обласний ліцей-інтернат «Барса» почав функціонувати у вересні 2017. Заклад спеціалізується на навчанні футболістів, біатлоністів та легкоатлетів. Навчатися там можна спортсменам області з 8 класу.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: