На Сумщині аптеку оштрафували на 6 тисяч

22.01.2020

Суд підтвердив правомірність застосованих штрафних санкцій в розмірі 6783 грн., за порушення законодавства про рекламу.

Під час здійснення контролю за дотриманням законодавства про рекламу спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області на території м. Глухів, на будівлі аптеки, виявлено факт розміщення суб’єктом підприємницької діяльності зовнішньої реклами у вигляді трьох банерів, які встановлені без дозвільних документів від виконавчого органу міської ради, що є порушенням ч. 1 ст. 16 Закону України «Про рекламу». По даному факту Головним управлінням прийняті рішення про застосування до суб’єкта господарювання штрафних санкцій на загальну суму 6783,00 грн.

З метою стягнення застосованих штрафних санкцій на користь державного бюджету відділом правового забезпечення підготовлено обґрунтований позов до Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

В ході судового розгляду було підтверджено законність дій спеціалістів Головного управління, які здійснювали захід державного контролю та рішенням суду зобов’язано суб’єкта господарювання сплатити застосовані штрафні санкції. На даний час судове рішення виконане в повному обсязі, а стягнуті судом штрафні санкції були сплачені до державного бюджету, повідомляє сайт відомства.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: