У Сумах впроваджують «розумний» облік води

22.01.2020

Водоканали Сум та Вишневого почали використовувати «розумні» лічильники води, що дозволяють стежити за споживанням дистанційно. Впровадити подібне рішення хоче ще п’ять міст, серед яких як міста-мільйонники, так і районні центри, повідомляє прес-служба Vodafone.

Мобільний оператор компанія «Vodafone Україна» спільно з водоканалами України розпочинає пілотний проект «Розумний облік» (Smart Metering) на базі мережі NB-IoT. «На вузли комерційного обліку води в інфраструктурі водоканалів встановлюють обладнання, за допомогою якого в онлайн-режимі знімають і передають дані за обсягами подачі води. Послуга дасть змогу автоматизувати процес збору даних, їхню обробку та управління», — йдеться в повідомленні.

За інформацією «Vodafone Україна», водоканали, які беруть участь у пілотному проекті, отримують доступ до web-кабінету з інформацією про комерційне використання води, зручний інструмент для планування та аналітики, а також можливість автоматичного завантаження даних у свої інформаційні бази та системи.

Наразі пілотні проекти запущено у м. Суми та Вишневому Київської області. Компанія також планує співпрацю з п’ятьма містами, серед яких і міста-мільйонники, і районні центри. Після завершення пілотного проекту планується комерційний запуск послуги «Розумний облік» для водоканалів, у подальшому — для інших постачальників послуг ЖКГ. Крім того, планується розвивати послугу в таких напрямах, як технологічний облік ресурсів, квартирний облік, білінг.

«Основним критерієм для участі у проекті є відкритість і готовність водоканалів впроваджувати у робочий процес нові технологічні рішення», — зазначає оператор.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: