Сумчанам «на шию» повісять ще один пенсійний фонд?

22.01.2020

Перед самим Новим роком, 27 грудня, у ВР був зареєстрований законопроект (№2683), який може дати старт введенню другого рівня пенсійного забезпечення — загальнообов’язкового накопичувального. Крім Пенсійного фонду, з’явиться ще й Пенсійне казначейство, пише shans.com.ua.

Структура обов’язкової накопичувальної пенсійної системи буде досить складною. Гроші, сплачені у вигляді внесків на загальнообов’язкове накопичувальне страхування, будуть надходити в Пенсійне казначейство. Пенсійне казначейство буде існувати на відрахування з пенсійних коштів — не більше 0,1% від вартості накопичених активів (а в перші два роки його витрати будуть покриватися з держбюджету). Усі перераховані українцями гроші Пенсійне казначейство має буде передавати на заощадження в банки-зберігачі. Однак і там гроші не будуть лежати мертвим вантажем, чекаючи, поки людина, яка їх перерахувала, вийде на пенсію. Щоб гроші не знецінилися, їх змусять працювати і обростати відсотками.

Законопроект №2683 передбачає, що відрахування на обов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення будуть робити і роботодавці (крім ЄСВ), і працівники. Роботодавці зобов’язані будуть перераховувати 2% від розміру зарплати працівника, а кожен працюючий українець — мінімум 1%, а при бажанні — більше. Роботодавець буде зобов’язаний пропорційно доповнювати внески працівника власними внесками в розмірі до 5% від суми зарплати працівника.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: