Грабіжник, який вдарив охоронця магазину пляшкою по голові, намагався відкупитись від поліцейських

22.01.2020

Подія сталася в Ромнах, близько дев‘ятої вечора. Відвідувач одного з супермаркетів, не приховуючись, виніс поза касою дві пляшки горілки. Коли охоронець торгівельного закладу спробував його зупинити – вдарив його пляшкою по голові.

Адміністрація маркету сповістила про інцидент до поліції, 69-річного охоронця доправили до лікарні. «Наші оперативники переглянули записи камер відеоспостереження, і упізнали нападника, — коментує ситуацію Юлія Сергієнко, тимчасово виконуюча обов’язки начальника Роменського відділу поліції. – Це виявився 41-річний раніше судимий житель одного з сіл нашого району. Працівникам сектору реагування патрульної поліції знадобилось кілька годин, аби його розшукали та доставили до відділку».

Розуміючи наслідки своїх дій, зловмисник спробував домовитися з поліцейськими, запропонувавши їм у якості «відкату» 200 доларів США. Однак ті від угоди відмовилися, а дії чоловіка задокументували. Тепер йому доведеться відповідати вже за два кримінальні правопорушення – і за вчинений грабіж, і за пропозицію неправомірної вигоди службовій особі.

Наразі зловмисник затриманий в порядку статті 208 КПК України, слідчі оголосили йому підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 186 (Грабіж) та ч. 1 ст. 369 (Пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй неправомірну вигоду) Кримінального кодексу України. І спрямували до суду клопотання про обрання щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За вчинене чоловіку загрожує до 6 років позбавлення волі, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: