У Кролевці скасували рішення про закриття акушерського відділення ЦРЛ

22.01.2020

Сьогодні, 22 січня, депутатський корпус Кролевецької районної ради під час засідання позачергової сесії одноголосно проголосував за внесення змін до рішення “Про оптимізацію діяльності комунального підприємства “Кролевецька центральна районна лікарня”, чим відмінив попереднє рішення про закриття акушерського відділення.

Перед присутніми виступив голова Кролевецької ОТГ Олександр Бобровицький, який наголосив на підтримці Кролевецької ЦРЛ, зазначивши, що діяльність закладу має стати зрозумілим і прозорим, а спірні питання мають вирішуватися спільно, прислухуючись до думки місцевої влади.

За інформацією головного лікаря ЦРЛ Сергія Побивайла, сьогодні в акушерському відділення працюють четверо лікарів місцевих і два сумісники з Конотопу та Кролевецького ЦПМСД, середній і молодший персонал повністю укомплектований. Розраховане відідлення на 15 ліжок. Наразі на обліку знаходить 77 вагітних, а взагалі планують до кінця року надати послуги близко 150 породілям.

“Ми будемо максимально намагатися, щоб наші жінки народжували в Кролевецькій ЦРЛ. Орієнтуємося на цифру – 100 пологів і отримати від НСЗУ близько 850 тисяч гривень, тоді потрібно буде забезпечити дофінансування у межах 1,5 мільйона гривень. На сьогодні у нас є все обладанння, яке необхідне. Працюємо в напрямку кадрового забезпечення відділення”, – підкреслив головний лікар.

05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: