«Сварилася з медиками на тому кінці дроту»: Очевидиця повідомила подробиці трагедії на водоймі

23.01.2020

Після бурхливого обговорення трагічного нещасного випадку у Ворожбі на Білопільщині журналістам вдалося поспілкуватися з очевидицею подій, котра погодилася розповісти, як і хто намагався врятувати чоловіка.

— Я була там від самого початку і до кінця, — розповідає жителька Ворожби Антоніна Кравченко. — Як чоловік опинився у воді, сказати не можу, бо саме хотіла піти перевдягнутися, але спочатку вирішила підійти за благословенням до отця Петра, який на той час стояв спиною до водойми. Раптом побачила, як по кризі стрибають чоловіки у плавках та розбивають лід. Адже трохи раніше дехто з жителів був невдоволений тим, що зробили замалу ополонку і води зовсім мало. То й подумала, що хлопці вирішили розширити місце для купання.

Після цього побачила, як до води побіг хтось одягнений. Був це співробітник МНС чи просто пересічний житель, напевне сказати не можу. Після цього з-під води з’явилася чиясь голова, і мені чомусь спало на думку, що це провалився хтось із чоловіків, які розбивали лід. Але ні…

Ті ж хлопці, звичайні жителі, витягли потопельника з річки, отець Петро одразу зняв із себе святкове вбрання і разом зі своїм помічником вони почали реанімувати чоловіка, робити штучне дихання. Вдалося запустити серце. Чоловік почав дихати. Увесь цей час я стояла поруч, разом зі своєю знайомою, яка набирала по мобільному «швидку» та сварилася з медиками на тому кінці дроту, бо замість того, аби терміново вислати машину, вони почали ставити купу питань, за стандартною процедурою.

У таких випадках, як говорять лікарі, людину необхідно вкрити, зігріти і продовжувати робити штучне дихання. Та, на жаль, чи то від шоку, чи з інших причин, на мої крики дати якусь ковдру, ніхто не зреагував. Всі зраділи, що чоловік задихав… Машина наша стояла далеченько, тож я чимдуж побігла до неї, аби взяти ковдру. Але вона не знадобилася, бо до того часу серце чоловіка знову зупинилось. На жаль…

За весь час особисто я не бачила поблизу потерпілого жодного співробітника МНС. Можливо, вони і були, та стояли осторонь, але не біля постраждалого чоловіка.

bilopillia.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: