На Сумщині розшукують «соцпрацівниць», які обікрали будинок 82-річної пенсіонерки

23.01.2020

Запропонувавши старенькій соціальну допомогу продуктами харчування, зловмисниці обманом проникли до житла та викрали звідти 600 гривень. На пошук підозрюваних зорієнтований особовий склад поліції Шостки.

За словами 82-річної жительки селища Вороніж Шосткинського району, вдень до її будинки прийшли дві невідомі жінки, які назвались соціальними працівницями. Вони віддали господині пакет з макаронами і горохом, нібито допомога від держави та завели розмову з нею.

«Зловмисниці під різними приводами намагались дізнатися, де пенсіонерка зберігає заощадження, — коментує Сергій Коверсун, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Шосткинського відділу поліції. – Спочатку вони попросили повкернути 10 гривень, які вони з особистої кишені витратили на пакет їй. Потім розповіли, що принесли їй добавку до пенсії, але їм потрібна здача — 50 гривень. Врешті-решт, попросили показати купюру з її заощаджень, щоб визначити, якого вона зразка. Потерпіла піддалась на їх провокацію та взяла з криївки гроші, тим самим показавши її місце знаходження».

Спілкуючись в подальшому з господинею, жінки порекомендували їй одразу написати заяву про надання соціальної допомоги. І поки одна з «добродійок» диктувала текст для написання, інша оглядала будинок.

Після того як гості пішли, старенька виявила зникнення частини своїх заощаджень.

За фактом крадіжки в поліції відкрили кримінальне провадження, в рамках якого встановлюються особи зловмисниць.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: