Експерт у справі загибелі дівчини під колесами тролейбусу: «Якби сніг було розчищено, ми б бачили бордюрний камінь, але він не проглядається»

24.01.2020

Сьогодні, 24 січня, у Зарічному райсуді Сум продовжили розгляд кримінального провадження стосовно двох працівників КП «Електроавтотранс» та співробітника Управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міськради. Один з працівників «Електроавтотрансу» обвинувачується у порушенні правил безпеки руху, що спричинило смерть потерпілого (ч.2 статті 286 КК України), інша – у службовому підробленні (ч. 1 статті 366 КК України), співробітник Управління капітального будівництва та дорожнього господарства обвинувачується у порушенні правил, норм і стандартів, що стосується убезпечення дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілому (статті 288 КК України).

Під час сьогоднішнього засідання слухали експерта, який виконував експертизу щодо технічного стану проїзної частини на місці ДТП.

За його словами, згідно висновку експертизи, стан не відповідає технічним правилам ремонту та утримання вулиць і доріг, а саме є порушення пункту щодо розчищення валів на зупинках після згрібання снігу.

«Якби було розчищено, ми б бачили бордюрний камінь. Але із фото видно, що він не проглядається», — зазначив експерт.

Наступне засідання призначили на 29 січня. Під час нього планують продовжити допитувати експерта.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася 09.02.2016 року на проспекті М.Лушпи напроти ТРЦ «Лавина». В ході слідства було встановлено, що водій керував технічно справним тролейбусом та при посадці пасажирів знехтував правилами дорожнього руху, мірами безпеки та розпочав рух транспорту з неповністю зачиненими дверима. Через це в тролейбусі спрацювала «функція реверсу», при якій двері автоматично відкрилися й дівчина випала з транспорту.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: